Onze verhalen - PHned

header-info

Onze verhalen

Gerard Molleman

Nog altijd een enthousiaste gezondheidsbevorderaar

De aandacht op het collectieve dient in mijn ogen de basishouding van de public health professional te zijn. Dat moet je in concrete activiteiten omzetten. Dus de actiegerichtheid en de politieke dimensie aan gezondheid spreken me aan. Dat tref ik ook terug in de kernwaarden van het Ottawa charter van de WHO dat voor mij een belangrijk baken is in mijn werk.

Lees verder
Theo van Alphen

Public Health: een brede blik met een gezonde focus

Een goede gezondheid is waar ook ter wereld voor mensen een van de belangrijkste prioriteiten. En gezondheid is daarbij veel meer dan de afwezigheid van ziekte en gebrek.

Lees verder
Jan Huurman

Public Health is politiek én goed organiseren

Mijn motivatie om als PH-professional te werken is primair politiek-maatschappelijk. Vanuit mijn maatschappijvisie is het van het grootste belang om te strijden voor spreiding van kennis, macht en inkomen (Den Uyl, 1973).

Lees verder
Ellen van Steekelenburg

Ons vak van waarde voor de toekomst

Een combinatie van een brede blik op gezondheid bij gemeenten, beroepskrachten die op zes dimensies van Positieve Gezondheid samenwerken en inwoners die de vruchten daarvan plukken.

Lees verder
Ilse Storm

Samen kunnen we het verschil maken!

Voor mij is leidend: welke vragen spelen bij een gemeente of GGD? En welke kennis kunnen wij daarover aanbieden om te helpen? Vanuit mijn rol als programmacoördinator stimuleer ik kennisbenutting over integraal werken in gemeenten en wijken.

Lees verder
Malou Timmers

Publieke gezondheid gaat over gezondheid in de breedste zin van het woord

Als gezondheidswetenschapper werk ik al jaren voor organisaties die zich inzetten voor preventie en gezondheidsbevordering. Mijn persoonlijke drijfveer is bijdragen aan de gezondheid van iedereen.

Lees verder