Nieuws - PHned

header-info

Nieuws

NCOG-lezing 2024 over Bestaans(on)zekerheid op donderdag 4 april in Amsterdam

Op donderdag 4 april 2024 organiseert PHned van 17:00 – 21:00 uur de jaarlijkse NCOG-lezing.  Het Nederlandsch Congres voor Openbare Gezondheidsregeling (NCOG) – een vereniging opgericht in 1896 en sinds enige jaren voortgezet door PHned – wijdt al ruim 120 jaar een jaarlijkse bijeenkomst aan een public health onderwerp. Dit keer kan het gelukkig weer live!Centraal staat het thema ”Bestaans(on)zekerheid”; een actueel thema en heel belangrijk voor onze volksgezondheid. Zeker gezien de nog altijd bestaande sociaaleconomische gezondheidsachterstanden.

Lees verder

PHned Voorjaarswandel- en werkbezoek in de regio Noordelijke Maasvallei op 12 april 2024

Ben je benieuwd naar hoe er in de regio Noordelijke Maasvallei al meer dan 10 jaar gewerkt wordt vanuit en aan Positieve Gezondheid? Wil je weten hoe de transformatie van focus op ziekte & zorg naar gezondheid & gezonde vitale leefomgeving en natuur daar vorm krijgt, wordt bestendigd en bekostigd?

Lees verder

Annemarie Wagemakers benoemd tot hoogleraar ‘Participatory Community Health Promotion’

Annemarie Wagemakers is een gerenommeerd PHned lid. Zij heeft haar sporen verdiend in de Public Health, in het bijzonder in community based onderzoek in de gezondheidsbevordering.

Lees verder

Uitje: muziek vermaakt, verwondert en verbindt

Op 22 september was ons jaarlijks PHned Nazomer Uitje. Het uitje werd dit keer georganiseerd door onze leden Leontien Hommels en Gôkky Zeinstra. Het uitje stond in het teken van muziek, verbinding en gezelligheid! Het vond plaats in Zwolle.

Lees verder