Publieke gezondheid gaat over gezondheid in de breedste zin van het woord - PHned

header-info

Publieke gezondheid gaat over gezondheid in de breedste zin van het woord

“Mijn persoonlijke drijfveer is bijdragen aan de gezondheid van iedereen”
Malou Timmers
Malou Timmers
Mijn achtergrond is gezondheidswetenschappen (Universiteit Maastricht). Ik ben werkzaam bij het Institute for Positive Health als innovatiemanager.

Publieke gezondheid gaat over gezondheid in de breedste zin van het woord

Wat drijft jou om te werken als public health professional?

Als gezondheidswetenschapper werk ik al jaren voor organisaties die zich inzetten voor preventie en gezondheidsbevordering. Mijn persoonlijke drijfveer is bijdragen aan de gezondheid van iedereen.

Ik vind het essentieel dat iedereen gelijke kansen heeft op goede gezondheid, in een veilige en gezonde omgeving kan opgroeien en daardoor dat kan doen wat iemand gelukkig maakt. Publieke gezondheid gaat voor mij dan ook over gezondheid in de breedste zin van het woord. 

Wat vind jij het meest aansprekende voorbeeld van public health in jouw werkveld?

Vanuit mijn huidige functie binnen het Institute for Positive Health ben ik trots op de tools die ontwikkeld zijn voor kinderen en jongeren om bewust te worden van hun eigen gezondheid én hoe ze hier vervolgens over in gesprek kunnen en vorm aan kunnen geven. Bewustwording hoe je met je gezondheid aan de slag kan vanaf kinds af aan draagt bij aan een gezondere toekomst.

Waar ben je het meest trots op als public health professional?

Ik denk dat we trots mogen zijn dat preventie en ook gezondheid steeds meer domein overstijgend op de agenda staat. Zo is “het voorkomen van” en gezondheidsbevordering van ons allemaal: bij het inrichten van een wijk of stad, leefstijl als thema in de spreekkamer, vitaliteit op het werk etc. Daarnaast is het mooi dat de kracht van zingeving op de gezondheid of het herstellend vermogen steeds meer aandacht krijgt.