Onze verhalen - PHned

Onze verhalen

Gôkky Zeinstra

Samenwerken aan een gezond en gelukkig Nederland

Ik vind het mooi om in mijn werk een maatschappelijke bijdrage te leveren. Mijn drijfveer is een gezonder en gelukkiger Nederland. Daarbij gaat het om gezondheid in de breedste zin van het woord: meer welzijn, geluk, lekker in je vel zitten en kunnen participeren in de maatschappij.

Lees verder
Simone Goosen

Drijfveren van een sociaal epidemioloog & lobbyist

Hoop om de wereld met preventie een beetje gezonder te maken is mijn belangrijkste drijfveer. Verontwaardiging over onrecht en ongelijkheid een belangrijke katalysator. Ook mijn nieuwsgierigheid naar factoren die gezondheid beïnvloeden en mijn wil om het beste boven te halen bij anderen en mezelf spelen een belangrijke rol.

Lees verder
Gerard Molleman

Nog altijd een enthousiaste gezondheidsbevorderaar

De aandacht op het collectieve dient in mijn ogen de basishouding van de public health professional te zijn. Dat moet je in concrete activiteiten omzetten. Dus de actiegerichtheid en de politieke dimensie aan gezondheid spreken me aan. Dat tref ik ook terug in de kernwaarden van het Ottawa charter van de WHO dat voor mij een belangrijk baken is in mijn werk.

Lees verder
Theo van Alphen

Public Health: een brede blik met een gezonde focus

Een goede gezondheid is waar ook ter wereld voor mensen een van de belangrijkste prioriteiten. En gezondheid is daarbij veel meer dan de afwezigheid van ziekte en gebrek.

Lees verder
Jan Huurman

Public Health is politiek én goed organiseren

Mijn motivatie om als PH-professional te werken is primair politiek-maatschappelijk. Vanuit mijn maatschappijvisie is het van het grootste belang om te strijden voor spreiding van kennis, macht en inkomen (Den Uyl, 1973).

Lees verder
Ellen van Steekelenburg

Ons vak van waarde voor de toekomst

Een combinatie van een brede blik op gezondheid bij gemeenten, beroepskrachten die op zes dimensies van Positieve Gezondheid samenwerken en inwoners die de vruchten daarvan plukken.

Lees verder