PHned Voorjaarswandel- en werkbezoek in de regio Noordelijke Maasvallei op 12 april 2024 - PHned

18 december 2023

PHned Voorjaarswandel- en werkbezoek in de regio Noordelijke Maasvallei op 12 april 2024

Ben je benieuwd naar hoe er in de regio Noordelijke Maasvallei al meer dan 10 jaar gewerkt wordt vanuit en aan Positieve Gezondheid? Wil je weten hoe de transformatie van focus op ziekte & zorg naar gezondheid & gezonde vitale leefomgeving en natuur daar vorm krijgt, wordt bestendigd en bekostigd?

Welke rol de inwoners, het ziekenhuis en het sociaal domein daar spelen? Hoe er wordt samengewerkt, ook met andere sectoren? En welke betekenis de natuur daarin heeft? Of heb je vragen hoe het IZA daar vorm krijgt? Wandel dan samen met de ambassadeur Positieve Gezondheid en huisarts Hans Peter Jung uit Afferden een stukje van het Pieterpad tussen de huisartsenpraktijk in Afferden en het Vitaliteitscentrum in Vierlingsbeek. En ga samen op zoek naar de verborgen ’schatten’!

Mocht je geen tijd hebben voor een wandeling, dan haak je later aan voor het vervolg van het programma.

Locatie: in het Vitaliteitscentrum Brabant te Vierlingsbeek. De ‘transformatie’ wandeling start om 15.30 uur, het programma start om 17.30 uur en duurt tot ongeveer 20.00 uur.

Programma

15.30u Ontvangst bij Vitaliteitscentrum met koffie/thee

15.45-16.00u Gezamenlijk vertrek naar startpunt wandeling

16.00-17.00u Wandelen in groepjes met opdrachten

17.00-17.30u Aankomst terug bij Vitaliteitscentrum met soep en broodjes

17.30u Start inhoudelijk programma:

  • Opening door Marja Westhoff namens PHned en Wouter van Dongen namens het Vitaliteitscentrum
  • Aftrap ontwikkelingen door Chantal Walg: over de urgentie en de bedoeling van de transformatie van Positieve Gezondheid
  • Noordelijke Maasvallei door Hans Peter Jung (huisarts)

18.30u Korte pauze

18.40u Vervolg programma:

  • Wat weten we over de effecten van natuur op gezondheid? en reflectie op de ontwikkelingen in de Noordelijke Maasvallei door Peternel Mereboer (huisarts, adviseur Natuur en Gezondheid)
  • Burgerinitiatieven Vierlingsbeek: Wouter van Dongen in gesprek met leden van de dorpsraad
  • Interactie met deelnemers

19.45u Afronding

Gezonde groet, namens PHned
Marja Westhoff & Chantal Walg

MELD JE AAN VIA DEZE LINK

SAMEN REIZEN?
Wil je samen met leden reizen, en bezit je over een auto of wil je graag meerijden, vermeld dit dan bij je aanmelding. Daarmee geef er je toestemming voor dat wij een week voorafgaande aan het bezoek de lijst van deelnemers delen. Dan kun je zelf contact leggen.

OVERNACHTEN?
Wil je overnachten en de volgende dag nog genieten van de prachtige omgeving, reserveer dan één van de 6 kamers in het Vitaliteitscentrum passend bij het thema ‘Anders op zoek naar gezondheid’. https://vcbrabant.nl/hotel-bb-nieuw/

KOSTEN
Dit werkbezoek wordt georganiseerd voor leden van PHned, ben je geen lid, voor slecht €40 per jaar kan je lid worden (Lid worden – PHned), of neem deel aan dit werkbezoek voor €15; graag vooraf overmaken op PHned, rek nr. NL17INGB0007460372, o.v.v. werkbezoek Noordelijke Maasvallei