ALV & Werkbezoek SPC Rijnmond - PHned

Terug naar de agenda
20 apr
14:30 - 17:00

ALV & Werkbezoek SPC Rijnmond

SPC Rijnmond is het beweegcentrum in Rotterdam met als motto “Focus on Movement”. Ambitie van dit initiatief was het creëren van een sportcentrum in de regio Rotterdam-Rijnmond, waarin trainingsconcepten en visie op bewegen, revalidatie, gezondheid, topsport en het opleiden van trainers gecombineerd konden worden.

In sport en beweging ligt de kracht van ieder mens om zich goed te voelen en zichzelf te verbeteren. Centraal thema bij SPC is Inclusie. Iedereen is welkom, of je topsporter bent (geweest), of recreatie sporter, een beperking hebt (lichamelijke – verstandelijke – visuele beperking), of je jong bent of ouder, dik of dun, maakt niet uit, iedereen is welkom. En alle groepen weten SPC Rijnmond ook te vinden.

Maar de ambitie reikt verder. In samenwerking met  Het leefstijlaanbod kenmerkt zich doordat het domein-overstijgend is, we betrekken de zorg, welzijn, onderwijs, sport en het bedrijfsleven. Er zijn plannen om naast sport, bewegen en gezonde voeding extra thema’s te ondersteunen, zoals Stoppen met roken, Omgaan met geld en Reanimatie via een Sociaal café.

Tijdens het werkbezoek willen we ook in discussie gaan over de rol van sport en bewegen binnen de zogenaamde GLI’s, de gecombineerde leefstijlinterventies. De GLI’s worden in het land op vele manieren aangeboden en door diverse professionals uitgevoerd. De basis is gezonde voeding, bewegen en leefstijl coaching, daar komt dikwijls ook psychologie, schuldhulp sanering, omgaan met stress e.d. bij. Uit de onderzoeken blijkt dat de huidige GLI’s veelal komen tot een gewichtsreductie van 2 kg tot 4 kg.
Het moet beter kunnen, maar hoe?

Programma

14.30 uur: Inloopmet koffie/thee

14.45 uur: ALV PHned
 
15.30 uur: Presentatie Programma Rijnmond Vitaal door Maarten Stiggelbout
 
15.50 uur: De rol van het sporten en bewegen binnen de Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) – discussie met o.a. inbreng vanuit de Gemeente Rotterdam en het Lectoraat ‘Gelijke kansen op gezonde keuzes’ van Avans Hogeschool.
 
16.30 uur: Toelichting programma’s SPC in de zaal door Errol Esajas
 
16.45 uur: Afsluiting met aansluitend hapje & drankje
 
Aanmelden

Meld je direct aan via info@phned.nl. Het werkbezoek is exclusief voor leden en de capaciteit is beperkt.